søndag 20. februar 2011

Serieglobus


Den 10 februar var vi på en utstilling på kino kino som heter serie globus et skrå blikk på verdens konflikter. Her er forskjellige tegneserier og bilder blåst opp og stilt ut etter et geografisk system. Tegneseriene tar opp problemer som varierer fra andre verdenskrig til situasjonen i Iran og videre til problemene i Afrika.

Det var mange fantastiske striper men jeg tror den som fanget min oppmerksomhet mest var persepolis. Dette er en tegneserie skapt av Marjane Satrapi  og utgitt i 2002  Det er en biografi av hennes liv. Den begynner når hun er 10 år og de akkurat har fått innført sjalet på skolen. Foreldrene hennes var radikale og stilte seg kritiske til den politiske situasjonen og du ser konflikten i Iran gjennom hennes øyne til hun er en ung kvinne. Tegneserien har et glimt i øyne og ser på konflikten med alvor men også humor.


Tegneserien er i svart hvitt med en enkel utforming. Stilen er veldig stilisert har ingen graderinger og bruker hvite kontur streker for å få fram hijaben. Det er en kul stil som får fram utrykk i karakterene og forenkler scenene så vi får med oss handlingen.
Jeg likte denne tegneserien fordi den gir oss et nytt innblikk i situasjonen i Iran og fordi den har en humor som jeg liker veldig godt.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar